Greece and the islands- אתר יוון והאיים

האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול באתונה

סיור קולינרי באתונה - אוכל באתונה

להכיר את אתונה ואת יוון דרך הטעמים זאת הדרך האהובה עלינו וגם על רוב המטיילים. להכיר כל מקום דרך טעמיו, המנות המסורתיות שלו, חומרי הגלם שלו זאת דרך חוויתית להכיר מקום והיא חושפת לא מעט על אופיו.
האוכל היווני, כמו היוונים ויוון כולה, מתאפיין בפשטות, וזה מה שאנחנו כל כך אוהבים ביוון. אבל אמר כבר מישהו לפנינו, זה לא פשוט להיות פשוט... הפשוט היווני ניחן באיכות, איכות חומרי הגלם וטריותם הם שמעניקים למטבח היווני את מאפייניו. לבשל עם מה שנותנת האדמה, להתבסס על מרכיבים מקומיים, על גידולים מקומיים ועל תוצרת מקומית טריה זהו ה"אני מאמין" של המטבח היווני. ואיך שאנחנו אוהבים את הפשוטת הזאת, כי זה פשוט נכון. וזה פשוט מתאים לאופי המקום.

היוונים חוגגים אוכל, הם אוהבים אוכל ואוכל מלווה כל אירוע ובשפע. לא חריג לראות יוונים, ואפילו משפחות עם ילדים, בשעות הקטנות של הלילה, פותחים שולחן ואיך שהם אוהבים להזמין עם העיניים, השולחן חייב להיות שופע, אין כזה דבר שולחן דל, אין כזה דבר שכל אחד מזמין מנה אחת ודי, לא! יש מנות פתיחה שגודשות את השולחן והן עבור כל הסועדים בשולחן. היוונים אוהבים גם להאכיל, ורבים הם הסיפורים על האמא היווניה, שווה ערך לסיפורי האמא היהודיה, שעוטפת ומאכילה מלוא הסיר.

סיורי אוכל בכל הערים בעולם כבר מזמן הפכו פופולאריים והם דרך נהדרת להכיר את העיר. לטעום את הטעמים המקומיים, להכיר את המאכלים המקומיים, את השמות שלהם ואם יש סיפור מעניין מאחוריהם. בדרך מכירים את אתונה, ושומעים מפי מקומיים עוד אנקדוטות וגם סיפורי פיקנטריה.
לסיור קולינארי יש להגיע רעבים ובשום פנים ואופן לא לאכול ארוחת בוקר ביום הסיור. הסיור מתחיל בדרך כלל בבוקר. בכל נקודה טועמים, לא אוכלים ארוחה מלאה אבל במצטבר יוצאים מאד שבעים מהסיור לכן צריך להשאיר מקום. 

הסיורים אינם כשרים או טבעוניים, ובמידה ואתם שומרי כשרות, ניתן לציין זאת אך זה יהיה פשוט ללא עירוב חלב ובשר כיוון שאין מקומות עם תעודת כשרות. כמו כן לגבי טבעוניים או צמחוניים, אפשר לטעום מהמאכלים הרלוונטיים ולציין זאת מראש בהזמנת הסיור.

ניתן לתאם דרך אתר יוון והאיים שני סוגי סיורים קולינאריים
סיור בעברית עם צמד ישראלים חמודים שחיים באתונה וחוקרים אותה ואת טעמיה כבר כמה שנים. איתם תסיירו בלב העיר בכמה ממוסדות הקולינריה המפורסמים אך גם הנסתרים שמציעים טעימות של המנות הקלאסיות המקומיות, החל ממאפים, דרך מתוקים, מעדנים, זיתים, שמן זית, יין, שוקולד ועוד. הסיור רגלי ובעברית בקבוצות קטנות של עד 12 משתתפים.
לבדיקת זמינות ותיאום סיור השאירו לנו פניה במייל - להשארת פניה בשירות הלקוחות לתיאום סיור אוכל בעברית

או הרשמו לסיור האוכל ההפופולארי באתונה עם חברה מקומית מקצועית, סיורים אלה הם בקבוצות של עד עשרה משתתפים ובעלות של 49 יורו לאדם (נחשב לסיור האוכל הזול ביותר באתונה). משך הסיור כשלוש וחצי שעות והוא בליווי מדריך מקומי דובר אנגלית ויוונית.
להרשמה לסיור לחצו על לינק זה:




Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il