Greece and the islands- אתר יוון והאיים

האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול באתונה

Athens - City of great food

מסעדות ואוכל באתונה:

היוונים הם עם שאוהב מאד לאכול בחוץ במשך כל היום ובעיקר בערב. במרבית המסעדות תמצאו אוכל פשוט העשוי מחומרי גלם מקומיים וטריים. אתונה היא יעד תיירותי שוקק חיים ובו שפע של מסעדות וטברנות, ממקומיות עממיות למודרניות ובינלאומיות.  את המאכלים היוונים המוכרים והאהובים אותם למצוא בכל טברנה, אבל לא תמיד באותה הרמה, בדף אינטרנט זה של של אתר אתונה, ריכזנו לכם רשימת המלצות.
רוב התיירים המגיעים לאתונה לפרק זמן קצר נוטים לסעוד את הארוחה הראשונה באיזורי המרכז כמו סביב הפלאקה, כיכר מונסטיראקי וכיכר סינדגמה. אמנם יש שם מסעדות שראויות לציון, אך המלצתנו היא לצאת לעיתים "מאזור הנוחות" למעגלים נוספים מחוץ למרכז ההומה. להלן המידע שבדקנו אותו אישית. בתאבון! καλή όρεξη - kali orexi

הערת עורך האתר : גם בישראל קמו בשנים האחרונות כל מיני מסעדות "יווניות" אולי יש כמה מסעדות מאד וותיקות שמגישות באמת אוכל שקרוב לאוכל היווני, אבל ב 15 שנה האחרונות הוקמו גם הרבה מאד מסעדות "מזוייפות" יש בהם עיצוב של יוון כביכול או אווירה של יוון אבל אין קשר בין האוכל שלהם ליוון, בטח שלא ברמת האוכל וחומרי הגלם, אתונה היא עיר מלהיבה בכל קנה מידה אבל גם רק בשביל לאכול טוב, שווה אבל ממש שווה להגיע לבירת יוון שכבר מזמן הפכה להיות אחת מהבירות הקלונאריות המרתקות והמשובחות באירופה.ואיך לא.. מדינות רבות בעולם ובאירופה בפרט מייבאות חומרי גלם איכותיים מיוון שנחשבת לשם דבר באיכות, בתאבון.

כדאי להיכנס גם לעמוד הברים והפאבים המומלצים של אתונה

מרכז העיר וסביבותיו. ברדיוס של עד 3 ק"מ מכיכר סינדגמה.

GARYFALLO KANELA -בתרגם לעברית: ציפורן וקינמון. מסעדה משפחתית המגישה באהבה רבה אוכל ביתי אותנטי וטרי העשוי מחומרי גלם איכותיים. שפע של מתאבנים, סלטים, מרקים ומנות עיקריות של בשר ודגים מהמטבח היווני המסורתי. האוכל מסודר ומוצג לראווה בתוך מגשים גדולים מעבר לדלפק זכוכית וכל מה שנותר הוא להצביע על המנה המבוקשת. לקוחות רבים הפכו את המקום "למסעדת הבית" שלהם. מקום נקי מאד, המחירים נוחים. הכתובת: Odissea Kndroutsou 35 בשכונת קוקאקי, במרחק הליכה קצר מתחנת המטרו Sigrou fix טלפון: 2109245332

LOLOS - ממוקמת במדרחוב מקסים בלב שכונת קוקאקי. מרבית הסועדים כאן הם מקומיים שיודעים להעריך את המנות הגדולות והמעולות מהמיטב של המטבח היווני. התפריט המגוון כולל בין היתר את המנות השגרתיות כמו: פאבה, סגנאקי, סקורדייה, ציזיקי, עלי גפן ממולאים, חורטה, אצבעות זוקיני מטוגנות ועוד מבחר סלטים... מאכלי ים כגון שרימפס, קלמארי, צדפות, ברבוניות, דגי אנשובי מטוגנים וגם בתחמיץ, סרדינים מטוגנים, ברבוניות, וכמובן גם מנות בשריות כגון: קבאב, כדורי בשר, חזה עוף. השרות מהיר וידידותי. המחירים שווים לכל נפש. המסעדה פתוחה מהשעה 8 בבוקר עד 3 בלילה. הכתובת: Geor. Olimpiou 5 טלפון 2109217266

TA KARAMALIDIKIA - טה קרמנלידיקה היא שילוב מוצלח מאד בין מסעדה למעדנייה המתמחה באוכל מאזור אסיה הקטנה וקפדוקיה. מריה בעלת המקום תשמח לייעץ לכם בנוגע לתפריט שכולל בין היתר בשרים ונקניקים מתובלים ומיושנים ונקניקיות גורמה. מומלץ  לטעום את הפסטורמדופיתה - סיגר ממולא בנקניק פסטורמה וגבינת פטה וגם את מנת הבקר עם תפוחי האדמה. האוכל איכותי ומבוצע באופן מדוייק ומוקפד, האוירה במקום היא משפחתית והשרות מהיר ויעיל. המנות אינן גדולות אך המחירים הוגנים. ניתן למצוא במקום סוגים רבים של יין ובירות. פתוח בכל יום החל מהשעה 12:00 עד חצות חוץ מיום א'. כתובת: Sokratous st 1 מול שוק הפירות והירקות טלפון 30-210-3254184

KUZINA - קוזינה היא מסעדה של אחד השפים הידועים ביותר ביוון, Aris Tsanaklides שתמיד לוקח את האוכל היווני העממי לכיוונים מיוחדים והוא פיוז'ניסט ידוע, כאן הוא מגיש את האוכל היווני האיכותי תוך שימוש במרכיבים יווניים בלבד עם נגיעות מערביות והרבה יצירתיות, כבר מביקור באתר האינטרנט של המסעדה תוכלו להבין שאתם במקום שמשלב גם חוש הומור עם המטבח היווני המסורתי, קוזינה נחשבת ללא ספק לאחר המסעדות האיכותיות והמיוחדות ביותר באתונה והיא מצוייה ממש במרכז העיר ברובע תיסיו, עם נוף לפרתנון ולאקרופוליס.
כתובת: Adrianou 9

OUZERI TOU LAKI - מסעדת דגים ופירות ים ממוקמת במקום לא צפוי בקצה מדרחוב. מציצים אל מעבר לדלפק ומביטים בהיצע הגדול הקיים באותו יום ובוחרים את הנתח המתאים. מקום איכותי ולא יקר עם מגוון גדול מאד של אוזו וציפורו! טעים פשוט ושווה לכל כיס. צוות אדיב וידידותי. ניתן לשבת גם בחצר. רחוב Elpidos 16 כ 150 מטר מתחנת המטרו Viktoria טלפון: 2108213776 

DOPIOS - מסעדת Mezze יוונית מודרנית של השף המפורסם כריסטופורוס פסקיאס, שוכנת במדרחוב נחמד במרכז העיר. שם תוכלו להנות ממטבח מקומי עם קריצות וטוויסט שונה ומיוחד. מגוון רחב של סלטים, מטבלים, פרות ים ודגים, עוף ובקר. עם טכניקות בישול חדשות ושילובי טעמים מלאי דמיון. יש במקום גם ארוחות Big plates זוגיות כמו חצי עוף, דג סיבאס גדול, סטייק בלאק אנגוס ועוד... הכתובת: Skouleniou 1 טלפון 2103310049                                                                                                                                                                                                                                                                                         
OPOS PALIA - ליד מוזיאון האקרופוליס על רחוב Veikou, שהוא קצת מחוץ לשורת מסעדות התיירים. מסעדה של אוכל יווני פרש, טעים ושלא תתפתו לקחת יותר מדי מנות, אם כי מפתה מאד, כי המנות כיד המלך, מנות גדולות מאד, גם הסלטים. הכל טרי וטעים ממש. מקום טוב לצהריים.
כתובת: Veikou 2

ROZALIA - ממוקמת בתוך גן בליבה של שכונת אקסרחיה. מקום עם אווירה בשכונה גדושה בברים וטברנות קטנות, שעיקר המבלים בה בשעות הערב הם קהל צעיר. תפריט מגוון ועשיר של בשר, עוף, דגים, סלטים, ממולאים למיניהם, ירקות קלויים, מנות מיוחדות כמו פטריות פורטובלו על הגריל ועוד... אוכל שמשלב מסורת עם נסיונות די מוצלחים של חידושים העשויים בטעם טוב ומוגשים בצורה אסתטית ובמחירים נוחים. הכתובת: Valtetsiou 59 טלפון: 2103802725


ראו את רשימת המלונות המומלצים באתונה
הזמנה מאובטחת Online
 
ראו את רשימת המלונות המומלצים ביותר באתונה שאנחנו עוקבים אחריהם ומדרגים אותם באופן חודשי, הזמינו מלון כזה שישדרג את חוויית השהיה שלכם באתוה
לרשימת המומלצים »



ZORBAS TAVERN - טברנה יוונית קלאסית, עם אוכל יווני מסורתי, זורבה נפתחה לפני למעלה מ-45 שנה והיא אחת הטברנות הוותיקות של אתונה, נכון היא ממוקמת באיזור תיירותי למדי [הפלאקה] ולכן המחירים מעט גבוהים מהמקובל ביוון ב 20% לפחות ובשל כמות התיירות היא הפכה מטברנה מאד יוונית למעט תיירותית אבל עדיין האוכל טרי, הבשר מצויין והיא נחשבת למקום טוב במרכז העיר לבוא ולהעביר ארוחת צהרים או ערב בסגנון יווני למרגלות האקרופוליס.
כתובת: 15, Lissiou Str. and Erehtheos - PLAKA

ZISIS - מסעדת דגים לא אופיינית, אך בהחלט חוויתית מאד, סוג של הגשה שיכול להשתייך גם לקטגוריית "אוכל רחוב". הרעיון כאן הוא להגיש את המנות בתוך קונוס נייר. הוגה הרעיון המקורי היה זיסיס, סבו של זיסיס ג'וניור המנהל היום את המקום, אשר פתח בשנות ה-50 של המאה שעברה דוכן לממכר דגים ומאכלי ים בסמוך לשוק הדגים של וולוס, שם היה מגיש לחברים, בני משפחה, מלחים ולעוברים והשבים דגים ומאכלי ים בתוך נייר קונוס. כיום, המבחר הגדול והטרי של הדגים ופרות הים מונח על גבישי קרח ומוצג מבעד לדלפק הזכוכית: קלמארי, תמנון, שרימפס, סרדינים למיניהם, אנשובי, ברבוניות, נתחי דגים שונים כמו קוד  או דניס, כולם מוגשים בסופו של דבר בתוך חרוט - קונוס נייר, כאשר בתחתית הקונוס נמצא סלט כרוב וגזר רענן המהול בטעמים שנספגו אליו בדרכם מהקצה העליון של הקונוס מטה. כל המנות הללו הולכות מצויין עם מנת צ'יפס תפוחי אדמה קריספים המוגשים גם הם בתוך קונוס נייר. מחירים עממיים וטעמים נפלאים ! אפשר ורצוי לשבת סביב שולחנות הבר המוצבים במדרכה למרגלותיו של מבנה ניאו קלאסי יפה. הכתובת: רחוב Athinaidos 3, הרחוב המקביל למדרחוב Ermou במרחק קצר מכיכר מונסטיראקי. טלפון 30-210-3211152

TIS THEATROU TO STEKI - זהו ללא ספק אחד המקומות האותנטים והמדליקים באתונה ! כמה פעמים יצא לכם להיתקל בהמון מנות קטנות, mezze בלשון המקומית, (בדומה למאזטים) המוצגים בפניכם ורציתם לטעום מכולם? אז את הפנטזיה הזאת אפשר להגשים בכיף ובגדול כאן אצל האחים Varesi. קהל הלקוחות הגדול והקבוע מתאסף סביב השולחנות הקטנים המוצבים על המדרכה כבר בשעות הצהרים המוקדמות. מעבר לויטרינה הטיפוסית הניצבת ממול מוצבים אחר כבוד שלל מנות המתאבנים הכוללים בין היתר סלטים כמו: שעועית לוביה עין שחורה, חצילים, פאבה, סלק, דזזיקי, סקורדייה. דגי סרדין ואנשובי מטוגנים או בתחמיץ, דג מבושל עם ירקות, מאכלי ים הכוללים גם קלמרי או מולים עם כורכום. קציצות קישואים עם פטה, סטייק גבינה צלויה (סגנאקי), נתחי עוף צלוי, ועוד מנות משתנות כיד הדמיון בהתאם לעונה ולמצב הרוח. כל הטוב הזה מלווה כמובן בבקבוקונים קטנים של אוזו וציפורו או קנקניי יין אדום, רוזה, לבן או רצינה. מה צריך יותר מזה?? הכתובת: Theatrou 7 (מתחת למלון Soul athens) טלפון: 2103215438

DIPORTO - 
דיפורטו - (2 דלתות) הוא מוסד ובית אוכל אתונאי הזוי ואותנטי שאין שני לו. לא תמצאו אף שלט המעיד על המקום אשר פועל מאז שנת 1875. מה שכן תמצאו הן 2 דלתות/כניסות אשר מהן יורדים 8 מדרגות אל מתחת לפני הקרקע שם נמצא בדרך קבע דימיטריס המכונה קירמיצ'יו בן ה 80 שהוא הבעלים של המקום. דימיטריס הגיע לכאן בגיל 15 בתור נער מתלמד, הוא בעל מראה קשוח אך יש לו לב זהב שאת כל כולו הוא משקיע בתבשילים. בצמוד לקירות המסעדה מוצבות חביות עץ ובתוכן יין הרצינה תוצרת הבית אשר נמזג ללא הרף אל תוך כדי מתכת אדומים. אין כאן תפריט קבוע אך המנות המפורסמות שתמיד נמצאות במקום הן  רווית'יאדה מרק מעולה שהמרכיב העיקרי שבו הוא גרגרי חומוס שלמים המבושלים עם יין לבן ושאר ירקות, פסולאדה - מרק שעועית, פאבה סנטוריני טעימה להפליא, דגים על הגריל, סרדידים כבושים או צלויים וחורטה - סלט עלי בר מאודים עם שמן זית שום ולימון, תאווה לחך. כל זאת בליווי יין הרצינה המחליק יפה בגרון עם שלל הטעמים. אם תפסתם את קירמיצ'יו "ביום טוב" אז אפשר יהיה להציץ אל תוך הסירים ואז להחליט מה להזמין, הפסיפס האנושי של הסועדים יכול לנוע בין אנשי הצוארון הכחול ללבן.... חוויה מומלצת ! כתובת : sokratous st 9 מול שוק הפרות והירקות, פתוח מהשעה 11:00 עד שהסירים מתרוקנים לעת ערב. (אין טעם לנסות להזמין שולחן, פשוט באים)

EPIRUS MAGERIO TAVERN - אפירוס מגריו היא מסעדה ותיקה המוכרת לכל חובבי הקולינריה המקומית. היא מצוייה בתוככי שוק הבשר והדגים של אתונה varvakios market. מאז שנת 1890, כבר בשעה 10 בבוקר ניתן לראות שם פנסיונרים ופועלים מהשוק הסמוך לצד אנשי עסקים יושבים ולוגמים להנאתם את מרק הפצה המפורסם העשוי מרגל וקיבה של כבש, או את מרק המגריטיציה העשוי מחלקי פנים של טלה. מיד עם הכניסה  למקום מבחינים בסירים הגדולים המוצבים על הכיריים ומהם נודפים ריחות עזים של אוכל ביתי במלוא מובן המילה. עוד מומלצים בתפריט הם מרק הדגים, ספנאקוריזו - ריזוטו עם עלי תרד, ותבשיל הבמיה העסיסי. האספקה השוטפת והטריה של מוצרי הבשר והדגים מהחנויות הנושקות למסעדה מבטיחה מזון איכותי לכל הדעות. רניה בעלת הבית תמיד עם חיוך על הפנים מתרוצצת הלוך ושוב בין הסועדים. השרות מהיר ויעיל והמחירים ממוצעים. הכתובת : aristogitonos st 1 בתוך שוק הבשר, פתוח במשך כל שעות היום עד חצות, חוץ מיום א' טלפון 30-210-324077

AIOLOU68 - 
איאולו 68 היא מסעדת דגים ופירות ים המכונה בשם "היהלום הנסתר במרכז אתונה" סמטה קטנה ממדרחוב Aiolou המקביל לרחוב הראשי Athinas תוביל אתכם אליה. המאמץ קטן אך שווה בהחלט. תוכלו לפתוח את הארוחה במבחר מנות פתיחה כמיטב המסורת היוונית כולל לחם קלוי ופאבה מעולה. מנת הדגל של המסעדה היא שרימפס עם פטריות כמהין. עוד בתפריט: לובסטרים, צדפות, סרדינים למיניהם, אנשובי, דגים מעושנים, מרק דגים ושילובים שונים של פסטות עם מאכלי ים. המנות מוגשות בצורה מעוררת תיאבון והישיבה היא בתוך חלל מעוצב המשרה אוירה חמה וידידותית. כתובת: Aiolou  st 68 טלפון 30-210-3247925

ERGON HOUSE - מעדנייה רחבת ידיים עם שפע חומרי גלם. נמצאת במרכז העיר ברחוב מיטרופולאוס, בקומת הכניסה של מלון הבוטיק ארגון האוס. במקום יש גם מסעדת ביסטרו עם מנות מרעננות וקלילות וגם אוטוגלידה קטן עם גלידה ארטיזן. גם בגג המלון יש מסעדה, גם היא למנות קלות ומתאים לבראנץ'. כתובת: 23 Mitropoleous St.

BANDIERA - בין שלל מקומות הבילוי, הבארים, בתי הקפה והמסעדות שבשכונת פסירי התוססת, קשה לבחור מקום, לכן אנו ממליצים על מסעדת בנדיירה. בליבה של פסירי, פועלת רק בערב, מציעה מנות בשריות, דגים, מנות פתיחה ופשוט עם חומרי גלם מעולים והמנות טעימות. חובה להזמין שולחן מראש, אחרת לא יהיה מקום. כתובת Taki 19 Psiri. טלפון 30-210-3252255

SKOUBRI - סקוברי ממוקמת בשכונת קוקאקי במרכז אתונה, אזור אשר זוכה לעדנה מחודשת ופריחה גדולה של בתי אוכל מעניינים בשנים האחרונות, המקום החל כטברנה שכונתית של מאכלי ים ועד מהרה הפך למוקד משיכה  לרבים מתושבי אתונה אניני הטעם. רמת המחירים נשארה צנועה יחסית למרות הפרסום לו זוכה המקום. התפריט עשיר ומתוחכם למדי, ניתן למצוא שם מתאבנים חמים וקרים, סרדינים, תמנונים, פילה דג בגריל, ומנה מיוחדת של שרימפס עם אוזו. המקום פתוח עד חצות במשך כל השבוע. כתובת: 12 Drakou St. סמוך מאד לתחנת המטרו FIX 
טלפון:
 30-210-9210994

ALEX FRESH PASTA BAR
 - בשכונת קולונאקי האופנתית, מצויין עם שילוב של ביקור בגבעת ליקאביטוס, או להגיע במיוחד אם בא לכם פסטה טובה ממש. פסטה טריה שמכינים במקום, גם רביולי וניוקי ומגוון רטבים משובח. איטלקית מצויינת ומומלצת. כתובת: Pl. Dexamenis 3, 


Vegan Beat Athens - 
לאט לאט, גם ביוון מבינים את הצורך ביותר אופציות טבעוניות. אז אמנם בכל טברנה יש גם מנות שיכולות להתאים לטבעוניים, אבל המבחר מצומצם. לאחרונה החלו לצוץ מסעדות טבעוניות באתונה. אחת טובה נמצאת במרכז העיר ומציעה מלבד סלטים, גם המבורגר טבעוני ואפילו גירוס טבעוני. כתובת: Perikleous 56

VEZENE
אחת המסעדות הטובות ביותר בעיר. זה המקום לאוהבי הבשר לסוגיו, אבל לא רק, תוכלו למצוא בתפריט שפע גדול של מאכלי ים ודגים, כמו גם פיצות ופסטות עשויות היטב, הבישול מצטיין בטעמים מצויינים, ביצירתיות ואלגנטיות. יש במקום אוירה קוסמופוליטית נעימה, אופנתית ורומנטית. כמו כן תמצאו שם רשימת יינות גדולה ומגוונת וקינוחים מסוגננים ונפלאים. המסעדה פתוחה בכל ערב החל מהשעה 19:00 עד 2 אחר חצות. וביום ראשון רק בשעות הצהריים  13:00 עד 17:30. טלפון להזמנות 2107232002. הכתובת: Vrassida 11  מול מלון הילטון.

ATHINAIKON
אתינייקון היא מסעדה מודרנית עם טאץ' של אוכל מסורתי ומתוחכם גם יחד. היא מושכת אליה אנשי עסקים ופוליטיקאים בשל קרבתה לפרלמנט בכיכר סינטגמה. תוכלו למצוא בה מנות בשר ודגים המוגשות באופן קצת שונה מהמוכר וגם תבשילים עם השפעה איטלקית כמו ריזוטו בשלל טעמים ופסטה לינגוויני בנוסח יווני. כדאי מאד להזמין כאן את הדיונון הממולא בגבינות קפלוטירי ופטה יחד עם עגבניות. עוד מנות הראויות לציון מיוחד הן המוסקה המוגשת בתוך כלי חרס אישי ומרק הדגים הנושא את שמה של המסעדה athinaikon. השרות מקצועי ואדיב והטעמים משובחים. המסעדה פתוחה מהשעה 12:00 בצהריים עד חצות. כתובת : mitropoleos st 34 בסמוך לכיכר סינטגמה. טלפון 2103252688

המסעדה הכשרה באתונה, בית חב"ד
כמובן שלא תמצאו במסעדה הכשרה באתונה אוכל יווני מקומי, אבל המסעדה הכשרה באתונה הצמודה לבית חב"ד באתונה מספקת פתרון (היחיד) לאנשים שרוצים לטייל באתונה וזקוקים לאוכל כשר, המסעדה עצמה מציעה מגוון של מנות מהמטבח היהודי וכן מנות בינלאומיות, בנוסף תוכלו ללגום כאן קפה או משקה ועוגה במשך כל שעות היום, בתוך המסעדה יש גם עמדת אינטרנט לשימושכם החופשי, המסעדה הכשרה של בית חב"ד באתונה פתוחה כמובן גם בחגים ואתם תמיד מוזמנים.
כתובת : Aisopou St 10. Psiri
ראו מידע נוסף על בית חב"ד באתונה

מסעדות מרוחקות מהמרכז

TO SPITIKO FAGITO - פרושו ביוונית "אוכל ביתי" וזה התיאור המדוייק ביותר למה שמתרחש במסעדה הנפלאה הזאת. אכן אוכל ביתי נפלא במלוא מובן המילה ! מגוון של מנות טעימות ונדיבות על טהרת המטבח היווני המסורתי, ללא שום התחכמויות מיותרות. והמחירים? עממיים בהחלט. הקונספט כאן די ברור. המגשים המחוממים מוצגים מעבר לדלפק הזכוכית ומאפשרים התרשמות שלא מותירה מקום להפתעות, אבל... הבחירה קשה. המנות כאן די גדולות, וניתן בקלות לחלוק אותן בין המשתתפים בארוחה, כך תוכלו גם לטעות ולהתרשם מעוד מנות שמעוררות את בלוטות החיך רק מלהביט עליהן. מומלץ ללוות את הארוחה ביין הבית, לבן או אדום. המסעדה פתוחה עד השעה 18:00 בלבד. הצוות ידידותי ומסביר פנים. כדאי מאד להגיע לכאן למרות שלא מדובר ממש במרכז, אלא במרחק של 4 תחנות מטרו, כ 4 ק"מ מכיכר סינדגמה לכיוון שדה התעופה. הכתובת: Daskalaki 10  שכונת Panormou טלפון: 2107785543. ניתן לבצע משלוחים.

PASIFAI
מסעדה מעולה, של אוכל מאיזור כרתים ובמיוחד מהעיר חאניה. המסעדה מצוייה באזור גליפאדה ברצועת החוף. מקום עם חיי לילה תוססים.
 המסעדה פועלת מאז שנת 2000 עם החזון של הפצת הקולינרייה הנכונה של כרתים, שהיא אחת מהעתיקות והטעימות בעולם. שימוש בחומרי גלם המיובאים במיוחד מכרתים, כגון: יין, דבש, שמן זית, לחם אגוזים, שלל סוגי גבינות ותבלינים ארומטיים כמו אורגנו, בזיליקום, טימין מרווה. התפריט העשיר מבוסס על מתכונים מסורתיים ישנים תוך שינויים והתאמות עכשוויות מוצלחות במיוחד. מדובר ב
מקדש של אוכל יווני, אתר עליה לרגל של ממש! כתובת המסעדה: Lazaraki 63 Glifada כ 200 מטר מחוף הים ASteras beach. טלפון: 2109944024

MARGARO
מרגרו היא מסעדת דגים ותיקה וידועה בפיראוס. מרבית הלקוחות שלה הם אנשי אתונה המגיעים אליה במיוחד. מרגרו ובעלה יאניס הגיעו לפיראוס עוד לפני מלחמת העולם השניה, הם פתחו טברנה קטנה במקום בו הייתה חנות מכולת. מרגרו נפטרה ב1974. בנה, לזרוס ואשתו הרקליה לקחו את הניהול לידם (יחד עם צאצאיהם, כיום) והחליטו להגיש במקום רק דגים ומאכלי ים. התפריט כולל מבחר מצומצם ואיכותי, כאשר המנות המובילות אותן ניתן למצוא תמיד הן ברבוניות ושרימפס. בסיום הארוחה מוגש דזרט מתבקש, אשר ימתיק לכם את הפה - "פורטוקלופיתה" עוגת תפוזים מסורתית. הכתובת: leof. Chatzikiriakou 126 Pireas טלפון 2104514226

LOUIZIDIS
לואיזידס היא עוד מסעדה מצויינת, זו כבר מצוייה ב ווליגמני מדרום לאתונה קרוב למלון ווליגמני סווטיס, המסעדה מתמחה במאכלים יווניים מקומיים לרוב מבושלים. התפריט הטוב ביותר הוא זה שאינו מופיע בתפריט הכתוב, פשוט לשאול את המלצר או המלצרית מה הכי מומלץ היום ואז תקבלו את הרפרטואר הטרי והמומלץ ביותר, ניתן לאכול כאן כדורי בשר ברוטב עגבניות, נקניקיות ברוטב פיקנטי עם פלפלים קלויים, כבש בתנור, התפריט משתנה כל יום בהתאם למוצרים הטריים הקיימים. מנה מומלצת במיוחד: נקניקיות מעושנות ברוטב עגבניות עם פלפלים קלויים.
כתובת: Eramou 2 vouliigmeni

ZACHOS
זאכוס הוא המקום הכי טוב לאכול סובלאקי, גירוס או קציצות בשר בווליאגמני, מדובר על אחד המקומות המפורסמים ביותר באתונה ולמרות שהוא מרוחק ממרכז העיר אתונה מגיעים אליו מכל קצוות העיר, זאכוס מצוי ממש ממול למסעדת LOUIZIDHS שהוזכרה בשורה הקודמת, כך שאם אתם גם לנים באיזור ווליאגמני, תוכלו לטעום גם וגם. מנה מומלצת במיוחד: קציצות בקר.

VAROULKO
ורוקלו היא מסעדה עם כוכב מישלין ונחשבת לאחת המסעדות האיכותיות ביותר באתונה המתמחה בדגים ופירות ים, אם אתם בעניין של סלט תמנונים בגריל, מרק דגים עם זעפרן, מבחר דגי ים טריים בגריל או אפויים בתנור לבנים ועוד, ורוקלו היא אחת הבחירות האיכותיות ביותר בפיראוס.
כתובת: Akti Koumoundourou 52 Mikrolimano, Piraeus

SENSE
מסעדת SENSE ומיקומה האידיאלי בקומה השביעית של מלון הנחשב למואפק דיו, בחלק ההיסטורי של העיר על גג הפונה לנוף מרשים של האקרופוליס היא בין המסעדות המובילות והמומלצות כיום באתונה. המרפסת המקסימה משמשת לגידול עשבי תיבול למנות יווניות עונתיות מודרניות ומבושלות במיומנות. מקום מעודן לאוהבי הפיין - דינינג. 
כתובת: 5 Dionysiou Areopagitou Street, Athens, 117 42, Greece
טלפון: +30 21 0920 0240



צילומים: ארנון אריאלי

 אל תחמיצו את עמוד: הגירוס והסובלאקי הטובים ביותר באתונה! שם תמצאו שפע של המלצות בדוקות על "החיים בלאפה" !!

.

הכי בטוח באתונה : הזמנת מלון | מונית | סיור מודרך | השכרת רכב | ראו גם איי יוון



ראו גם מסעדות בפארוס 

 

 

 


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il